online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  
felso sarok kategória jobb felso sarok
 

Biológia
Filozófia
Gazdaság
Gyógyszer
Irodalom
Menedzsment Humán erőforrás Marketing Politikatudomány
Receptek
Vegyes

 
bal also sarok   jobb also sarok
felso sarok   jobb felso sarok
 
 
bal also sarok   jobb also sarok

A valasztasi stratégia kidolgozasa és végrehajtasa, szervezetfejlesztés

politikatudomány

felso sarok

egyéb tételek

jobb felso sarok
 
A Gazdasagi és Monetaris Unió kialakulasa és szerepe a regionalis politikaban.
EURÓPAI INTEGRÁCIÓ
A gazdasagi vilagvalsag és a politikai-tarsadalmi következményei
A magyar-roman biogazdalkodasi együttmüködés múltjaról, jelenlegi helyzetéröl és tavlatairól
Európai Unió - Pro és Kontra
A politikai kampany környezeti tényezöi
BELSŐ ELLENŐRZÉSI SZABÁLYZAT
A gazdasagi integraciók elméleti alapjai
Magyarorszag és az Európai Unió környezetvédelme
Politika és tarsadalom
 
bal also sarok   jobb also sarok

A választási stratégia kidolgozása és végrehajtása, szervezetfejlesztés

A kampányszervezet stratégiai terve azt az utat ábrázolja, hogyan nyerhető meg a választás. A stratégiai terv kulcsfontosságú elme egy jól működő szervezet, amely a kampány különböző szakaszaiban meghatározza a jelölt céljait és módszereit. Amikor a szervezet emberei már a helyükön vannak és ki 636f55g jelölték a végső célokat, a marketingstratégia megvalósításához három rendszert kell mozgásba hozni:

1. stratégiakidolgozó rendszer

2. stratégiamegvalósító rendszer

3. a szervezet tevékenységét figyelő és ellenőrző rendszer

2. dia

Szervezetfejlesztés


Stratégia-kidolgozás


Stratégia-megvalósítás


Stratégiafigyelés és- ellenőrzés3.dia

Szervezetfejlesztés: (a tanácsadók)

A kampánycsapat megszervezése magába foglalja a feladatok elosztását és az utasítási hierarchia megállapítását.  (üzleti példa.)

Egy politikai szervezetben a központi feladat az, miként tudja felhasználni a jelölt az önkéntesek hálózatának közreműködését. A legtehetségesebb tanácsadók és szakemberek nélkül ma már képtelenség létrehozni egy hatékony és eredményes kampányszervezetet. Minden tanácsadó számára nyilvánvaló, hogy egy nyertesnek dolgozni meredeken emelkedő szakmai karriert jelenthet.

A megfelelő tanácsadók megnyerésén túl egy további komoly figyelmet érdemlő kérdés a társ, a potenciális elnökhelyettes.

Minden jó szervezetnek fel kell vázolnia tagjai számára a feladataikat. A jelölt érzelmi állapotára különösen nagy hatása van annak, hogy világosan osztották-e fel a feladatokat az emberek között a kampányszervezetben. A feladatok közé tartoznak, például: közkapcsolatok felügyelése (PR), közvélemény kutatás, a beszédek, kutatásokkal és reklámokkal kapcsolatos döntések, médiastratégia kidolgozása.

Gyakorlatban például a tanácsadó szerepe lehet, hogy megváltoztassa a jelöltről szóló hírek fókuszát, felvegye a harcot azokkal a riporterekkel, akik negatív információk után kutattak, illetve kiket kell megcélozni és konkrétan hogyan kell publicitást biztosítani az üzenetnek.

4. dia

A stratégia kidolgozása:

A stratégia kidolgozásának első lépése a piacelemzés, ami több tényező áttekintését foglalja magába. A jelöltnek meg kell figyelnie az ország státuszát a világ többi részének fényében.

Ha a jelölt meg van győződve, hogy az idő megérett a versenybe lépésre, fel kell mérnie a helyzetét, és el kell döntenie, logikus lépés-e indulnia. Ebben a szakaszban a legkritikusabb döntés meglévő kötelezettségeivel kapcsolatos: lesz-e elég ideje és ereje ehhez a hatalmas küzdelemhez. A jelölt megvizsgálja a múltját, nincs-e benne valami, ami árnyékot vethet rá. Magának kell feltárnia az esetleges negatív elemeket, mielőtt mások mutatnak rá. Ha az eltemetett múlt ellentmondásokat tartalmaz, el kell döntenie, hogy szembeszáll a támadásokkal, vagy pedig bocsánatot kér, mielőtt a kampány elkezdődne.

5. dia

Végül a jelöltnek mélyen önmagába kell tekintenie, hogy lássa, mennyire motivált, és rendelkezik-e a megfelelő bátorsággal és szívósággal, hogy belevesse magát egy olyan küzdelembe, amilyenbe korábban még sosem vett részt.

A következő lépésként el kell végezni a versenytársak elemzését, nagyító alá kell venni azokat, akik már bejelentették indulásukat, vagy várhatóan hamarosan bejelentik. Ebben a szakaszban a jelöltnek dönteni kell az indulásról, arról, hogy mi a célja, és fel kell mérnie az esélyeit. ( Tehát az indulásnál csupán nevet akar csinálni magának, hogy a következő csatában már érdemi résztvevő legyen.)

6. dia

A stratégia megvalósítása:Először egy elnökválasztási kampányban a stratégia alkalmazásának rendkívül rugalmasnak kell lennie, mert a választások során a kanyarok és fordulatok lehetnek nagyon élesek. Az előválasztások idején van szükség a legnagyobb rugalmasságra, amikor a kampány sorsát egyetlen előválasztási eredmény is meghatározhatja. A jelöltek a párton belüli pozícióért küzdenek, és stratégiájukat úgy kell megvalósítani, hogy komoly versenyző benyomását keltsék. A jelölt stratégiájának sikeres megvalósítása szempontjából meghatározó szerepe van annak, milye személyként él a választók fejében.  (Ezt a kereskedelmi piacon néha "márkaazonosításnak" nevezik, és azt jelölik vele, mennyire ismerős a fogyasztónak a cég márkája.) Ugyanígy az elnökségért induló jelöltet a szavazóknak széles körben ismerniük kell.

Az előválasztások során a jelölteknek hihetetlen manővereket kell végezniük, hogy megszerezzék a legjobb és legvilágosabb fejű tanácsadók támogatását. Az előválasztásoktól a konvenció felé haladva, a stratégia megvalósításában komolyeltolódás következik be. A konvención minden attól függ, sikerül-e a jelöltnek megerősítenie hatalmi bázisát a küldöttek és a szavazók körében.

7. dia

A stratégia megvalósításának követése és ellenőrzése (monitoring, controlling):

A kampány során a jelölt és a tanácsadói szüntelenül figyelik az ellenfeleket, hogy értékeljék, mennyire eredményes a stratégiájuk. Nagyon hasznosnak bizonyul, ha a kampány minden állomásán képesek vagyunk ugyanazt az üzenetet sugározni, anélkül, hogy ugyanazt a beszédet tartanánk. Örökérvényű törvény, hogy a stratégiát menetközben változtatni kell, hiszen a közvélemény kutatás által tudjuk meg az információkat, jelenlegi álláspontokat, ezekre azonnal reagálni kell és stratégiát változtatni, vagy legalábbis a taktikán módosítani. Ezek a stratégiák már előre kidolgozottak, meglévőek, azonban titkosan kezelik őket. Különböző stratégiai kérdések merülnek fel a tervezőben, hogy mozgósítsa-e az adott célközönséget.például a kis pártoknak az a célja, hogy minél kisebb legyen a szavazóközönség, mert abból könnyű elérni a minimális 5%-ot.

8.dia

Következtetések:

A modern kampányokban már kiterjedten használják az információs technológia eredményeit. Ezeket leginkább arra alkalmazzák, hogy megfogalmazzák azokat az üzeneteket, amelyekkel a jelöltek pozícionálják magukat a piacon. A beszerzett információk arra szolgálnak, hogy megértsék a választók beállítottságát és viselkedését, és ennek megfelelően változtassák meg a jelölt üzenetét és imázsát a politikai kampány egyes szakaszaiban.

A fejezetben tárgyalt egyik eszköz a közvélemény kutatás. A közvélemény-kutatási módszereket alkalmazva a választók magatartásának és nézeteinek becslésére rendkívül értékes információt szolgáltatnak a jelöltnek, hogyan formálja üzenetét a választók egyes szegmenseinek esetében.

Találat: 8234Felhasználási feltételek