online kép - Fájl  tubefájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat onlinefedezze fel a legújabb online dokumentumokKapcsolat
  
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

Online dokumentumok - kep
  

A FEKVŐ VAGY HORDOZHATÓ INFRASZAUNA HASZNÁLATA SORÁNbal sarok

egyéb tételek

jobb sarok
 
 
bal also sarok   bal jobb sarok

GYÓGYÁSZATI - EGÉSZSÉGÜGYI - KOZMETIKAI ELŐNYÖK


A FEKVŐ VAGY HORDOZHATÓ INFRASZAUNA HASZNÁLATA SORÁNMILYEN CÉLRA ÉS KINEK AJÁNLOTT AZ INFRASZAUNA HASZNÁLATA?


Az egészség megör 626f56g zésére, betegségmegelözésre, az immunrendszer folyamatos erösítésére ill. magas szintü müködésének a fenntartására

A testi és szellemi aktivitás folyamatos magas szinten tartására

Azok számára, akik reggel frissen kívánnak ébredni

Erös stresszben élök vagy dolgozók számára, a leghatékonyabb stresszoldásra

A mozgáshiányra kényszerülö és/vagy rendszertelen életet élök számára

Különbözö betegségek, pl. erös migrén, krónikus fáradékonyság, reumatikus fájdalmak, krónikus izületi gyulladás, izomfájdalmak, keringési, emésztési és látási zavarok, allergia, fibromialgia, stb.

A fogyni vágyók számára, az alak és testfelépítés javítására

A bör megfiatalítására

Sportolók és diákok számára

Idösek és mozgássérültek számára

Olyanok számára, akik csak fekvö testhelyzetben tudnak tisztálkodni


MIÉRT FONTOS KORUNKBAN A VEREJTÉKEZÉS INFRAVÖRÖS HŐKABINBAN?


A modern kor életünket sok szempontból kényelmessé tette, de ezzel együtt járt a modern betegségek kialakulása is amiatt, hogy rákényszerülünk a hormonokkal és természetidegen anyagokkal (adalékanyagok, tartósítók, színezök, csiraölök, stb.) kezelt félkész- és készételek fogyasztására is. A gyümölcsöket és zöldségeket a növényvédö vegyszerek és mütrágyák szennyezik, kivéve a jóval drágább és még csak korlátozott mennyiségben kapható ún. biológiai termesztésü növényi ételeket. A környezetszennyezödés növekedése miatt a levegöböl is káros anyagok kerülnek a szervezetünkbe.


A vegyszertúlterhelés által okozott modern betegségek közé tartozik az allergia és az általános fáradtságérzet, gyengeség, nehézkesség, elesettségi állapot. Az utóbbi tünetcsoportot az Egyesült Államokban az FDA "vegyianyag szindróma"-ként, ill. "krónikus fáradékonyság" szindrómaként jellemezte és megállapította, hogy a vegyi anyagok eltávolításának a leghatékonyabb módszere a fekvö infravörös hökabin használata. Ugyanis ez az egyetlen olyan berendezés, amely nemcsak a verejtékmirigyeken, hanem a faggyúmirigyeken keresztül történö verejtékezést is elö tudja idézni.


A TOXIKUS ANYAGOK A TESTZSÍRBAN HALMOZÓDNAK FEL, KÖZVETLENÜL CSAK A FAGGYÚMIRIGYEKEN KERESZTÜL TUDNAK KIVÁLASZTÓDNI


A toxikus anyagok, mint a dioxin, az ólom és egyéb nehézfémek vízben nem oldódnak, csak a testzsírokban. Ezért ezek az anyagok - de pl. a koleszterin sem - a hagyományos szaunában a verejtékmirigyeken keresztül nem tudnak kiválasztódni, csak a testszövetek nagyobb mélységü átmelegítése során a faggyúmirigyeken keresztül. Normál esetben a faggyúmirigyeken keresztül történö izzadás csak olyan megeröltetö testgyakorlással érhetö el, mint egy 30 km-es maratoni futás. Erre nagyon kevés ember képes fizikailag és föleg, a modern korban nagyon kevés embernek van ideje arra, hogy hosszadalmas és megeröltetö testgyakorlást végezzen. A fekvö infraszaunában viszont kényelmesen el lehet ezt érni, fekvö testhelyzetben, mindössze 30 perces kezelések alatt.A bör a legnagyobb belsö szervünk:

az egész testünk 16 %-át teszi ki


Sweat glands = verejtékmirigyek

Sebaceous glands = faggyúmirigyek

AZ YC-726 INFRAVÖRÖS HŐKABIN EGYEDÜLÁLLÓ JELLEMZŐI


1.     Idösek és magas vérnyomásban szenvedök számára is biztonságos


A perifériás vérkeringés nagyon vékony, 0,5 mikronnál kisebb átméröjü hajszálerekben, kapillárisokban történik. A melegvizes fürdö nem biztonságos azok számára, akik magas vérnyomásban, légzöszervi bántalomban vagy agyi érelmeszesedésben szenvednek, mert a víz nyomása kívülröl nyomást gyakorol a finom hajszálerekre. A fekvö infraszauna belsejében viszont csak a normál légnyomás hat és a szaunázó a fejét a szaunán kívül tarthatja. Így állandóan friss levegöt tud szívni, tehát oxigén hiány nem léphet fel. Ezt egyetlen másik jelenleg ismert konstrukció sem tudja biztosítani.


2.     Relaxációhoz a legjobb testhelyzetet biztosítja és a legkisebb a szív megterhelése


Az ülö vagy álló testhelyzethez képest a fekvö helyzetben a legkisebb a szív megterhelése és a lumbális gerincszakaszt is sokkal kisebb megterhelés éri. A test-lelki relaxációhoz is a fekvö testhelyzet a legalkalmasabb. Relaxált állapotban az izmokból sokkal könnyebben távoznak a káros lerakódások, tehát az eredmény is látványosan javul. Ugyanakkor az MC-302 típus talpfelöli sugárzó eleméböl intenzíven áramló infrasugarak a talpunkon lévö meridián pontokat is stimulálják, tehát olyan hatást érünk el, mintha a szaunázás közben a méregtelenítést intenzív talpmasszázs fokozná.


3.     Az emberi egészség alapelve szerinti höeloszlás (hideg fej, meleg láb)


A fekvö infraszauna felépítése teszi lehetövé a legideálisabb höeloszlást az emberi szervezetben. Csak ez a konstrukció teszi lehetövé, hogy az egész testet egyenletesen áthassa és a végtagjainkat is jól felmelegítse a Nap áldásos melegét adó sugárzás, ami az élet fenntartását és növekedését biztosítja a Földön. Szaunázás után készített höfényképek bizonyítják, hogy az ülö típusú infraszaunákban nem érhetö el ilyen egyenletes höeloszlás. Az ülö típusú szaunákban a törzsben is egyenetlen a höeloszlás, a végtagok pedig egyáltalán nem tudnak egyenletesen átmelegedni.


A fekvö rendszerü infraszauna élettani elönyei az alábbiakban foglalhatóak össze:


Jobb a vérkeringés

Kisebb a szív megterhelése

Jobban kitágulnak a hajszálerek

Jobb az oxigén ellátás az egész szervezetben

Minden megeröltetés és fájdalom nélkül, 30 perc alatt váltható ki ugyanolyan mennyiségü verejték képzödés, amit egyébként csak nagyon megeröltetö testedzés útján lehet elérni nagyon erös fizikai megterheléssel és nagyon hosszú idö alatt

A normál verejtékben csak nátriumklorid, húgysav, karbamid, ammónia, aminosav, kálium, víz stb. választódik ki. A faggyúmirigyeken keresztül történö verejtékezéskor kiválasztódik a koleszterin, a tejsav, a bör alatt felhalmozódó zsírfelesleg, a nehézfémek (pl. ólom, kadmium, higany), továbbá egyéb, az emberi szervezet egészséges müködését gátló kémiai anyagok. Ezek a növényvédö és rovarirtó szerek, adalék- és színezö anyagok, tartósítószerek, illatosító anyagok, mosogató szerek (amelyekböl a gondos öblítés mellett is több kilónyit eszünk meg életünk során) és a szigetelö anyagokból, kezelt fákból, illékony ragasztókból, stb. kikerülö kémiai anyagok.A TÁVOLI INFRAVÖRÖS SUGÁR (FAR INFRARED RAY)


Az Egyesült Államokban a NASA fedezte fel az elektromágneses hullámoknak azt a tartományát, amely elengedhetetlenül szükséges az anyagcseréhez, a növekedéshez, az élö szervezet táplálásához. A 3 és 1.000 mikron közötti hullámhossz tartományt az elektromágneses spektrum távoli infravörös tartományának nevezzük. Azóta, hogy az ember megjelent a Földön, ezt a sugárzást hasznosítja anélkül, hogy korábban tudott volna a létezéséröl. Ez a láthatatlan sugárzás mélyen behatol az élö testbe és ott höreakciót idéz elö.


A 8 és 14 mikron hullámhosszú sugárzás az emberi testben elnyelödik és arra jótékony hatást gyakorol. Ezt a hullámhossz tartományt nevezik érlelö fénysugárnak. (1 mikron = 1/1.000 mm).


-5

10 0,2 0,4 0,75 1.000


Gamma- Röntgen- Ultraibolya Látható Infravörös Mikrohullám Elektromos hullám

sugárzás sugárzás fény sugarak0,75 1,5 3,0 8,0 14,0 1.000


Közeli Közepes Távoli

infravörös fény infravörös fény infravörös fény


Érlelö fénysugárnak nevezett fény


A fekvö és hordozható szaunák sugárzása megfelel az emberi test által kibocsátott sugárzásnak


A távoli infravörös sugárzás hatása a távolság négyzetével egyenes arányban gyengül. A hatás tehát annál nagyobb, minél közelebb van a sugárzó a besugárzott testhez. A fekvö és hordozható infraszaunákat úgy alakították ki, hogy a két félhenger alakú köpeny teljes hosszában minden irányból egyenletesen áramló sugárzás a lehetö legközelebb legyen a besugárzott emberi testhez és az a lehetö legjobban megfeleljen az emberit test 8-11 mikronos saját sugárzásának. Ez a hullámhossztartomány lágyan, de mélyen hatol be az emberi testbe és azt fáradtság érzet kiváltása nélkül energetizálja.


Geometriailag nem létezhet hatékonyabb sugárzó test, mint a félhenger alakú


Fizikailag egyedül a hökabin félhenger alakú kialakítása teszi lehetövé a benne fekvö test teljes besugárzását. Ennek hatékonyságát tovább növeli az, hogy a test középpontja felé nö a sugárzás intenzitása, a kezelt személy sugárzás visszaverö rétegen fekszik és a feje felöli flexibilis lezáró fólia belsö oldala is sugárzás visszaverö réteggel van bevonva. A szauna belsejében ezen kívül nem csak háton lehet feküdni, hanem hasra vagy akár oldalra fordulva is.


Különlegesen erös méregtelenítö hatás, csúcstechnológiájú sugárzó testek


Az infraszauna páratlan eszköze a méreganyagok eltávolításának, az YC-726 infrakabin után a verejtékböl dioxint is kimutattak! A legújabb vizsgálatok szerint a fekvö hökabinban való kezelés után a verejték 1 cm3-es mennyiségében 0,47 pico gramm dioxin volt kimutatható. Miután 30 perces szaunázás alatt 1.000-1.200 1 cm3 verejték is képzödik, tehát a dioxin kiválasztódás mértéke meghaladja a 470 pico gramm-ot. A WHO elöírása szerint az egy nap alatt felvehetö dioxin mennyisége testsúly kilogrammonként 1-4 pico gramm, tehát egy 60 kg testsúlyú ember esetében 60-240 pico gramm. A fekvö infraszauna 30 perces használatával tehát nagyobb mennyiségü dioxint lehet kiválasztani, mint a WHO által megengedett határérték! (1 pico gramm = 1/1.000.000.000.000 gramm).


A rúd és lemez formájú, valamint a fejlettebb kerámia hösugárzó elemeket ipari célra fejlesztették ki és a fakabinos ülö típusú infraszaunákban az emberi testre alkalmazzák azokat. Ezzel szemben a fekvö infraszaunák speciális szerves anyaggal kombinált fütötestét kifejezetten az élö test számára fejlesztették ki, ezek hullámhossza közel azonos a test sejtjeinek saját sugárzásával. Azokkal rezonanciában a test szöveteit durva behatás nélkül, lágyan, mégis mélyen tudja átmelegíteni. Ezenkívül ezeknek a speciális fütöelemeknek a hatékonysága csak több ezer órás müködés után kezd csökkenni, élettartamuk pedig ennek többszöröse. A berendezés rendszeres karbantartást nem igényel.
A sugárzás hullámhossza a Wien-féle sugárzási törvénnyel számítható ki a sugárzó anyag felületének hömérséklete alapján, az abszolút hömérséklet ismeretében. Ennek figyelembevételével a fekvö infraszaunák sugárzó testét úgy alakították ki, hogy annak hömérséklete a sugárzáskor a lehetö legközelebb legyen az emberi test hömérsékletéhez. A Wien-féle sugárzási törvény:


Hullámhossz (mikron) = 2897 (Wien-féle állandó)/Felületi hömérséklet (C fok) + 273


1/. Az élö testen: 2897/36,5 + 273 = kb. 9,4 mikron .. az élö test hömérséklete átlag 36,5 C fok

2/. Az YC-726-nál: 2897/60 + 273 = kb. 8,7 mikron .. a sugárzó test felületi hömérséklete 60 C fok

3/. Kerámia fütötest: 2897/400 + 273 = kb. 4,3 mikron .. a fütötest felületi hömérséklete kb. 400 C fok


A fentiekböl látható, hogy a hagyományos rúd típusú kerámia fütötestek nem azokat a 8-10 mikron közötti hullámhosszú sugarakat bocsátják ki, amelyek az emberi sejtekkel könnyen rezonanciába lépnek, mert a test saját sugárzásához állnak közel. A fekvö szaunák sugárzó testének különlegessége abban áll, hogy 60 C fokos felületi hömérséklet mellett is mélyre hatol az emberi testben és rendkívül intenzív verejtékezést vált ki, mert az emberi sejteknek megfelelö sugárzást kibocsátva azokkal rezonanciát hoz létre. Ez a hullámhossz az emberi szervezetre teljesen veszélytelen: ezt használják az újszülöttek inkubátoraiban is.


Egyszeri kipróbálással is meggyözödhet a fekvö infraszaunák használatának elönyeiröl!


1.     Meggyözödhet arról, hogy testéböl megeröltetés nélkül nagy volumenü verejték távozik,

2.     Meggyözödhet arról, hogy a nagy volumenü verejtékezés nem okoz fáradtságérzetet, szemben a megeröltetö testgyakorlással, amelynek során sokkal kisebb volumenü verejtékezés is csak nagyon hosszú és fárasztó gyakorlatok után érhetö el,

3.     Meggyözödhet arról, hogy a nagy volumenü izzadás nem okoz semmiféle kellemetlen közérzetet,

4.     Meggyözödhet arról, hogy a szauna használata után frissebbnek és fiatalabbnak érzi magát, megnövekszik az energia szintje, fizikai és szellemi teljesítöképessége növekszik, kevesebb alvásra lesz szüksége.

Az YC-726 használatának néhány különleges esete


A test felsö részének kezelése Háton fekve: verejték kiválasztás a hasi területröl és a

(a szauna felsö félhengerének                     karokból. Hason fekve: a váll és a tarkó kezelése használata) (30 percig közepes - 30 - 35, max. 40-es - intenzitással)Az arc, a fej és a nyak kezelése Pl. az arcbör megújítása erös verejtékezéssel (30 percig

alacsony - 20 - 25-ös - intenzitással)A láb kezelése A test alsó részének felhevítése, verejtékezés a láb

(a szauna alsó felének használata) és comb területéröl (30 percig közepes - 30 - 35,

max. 40-es - intenzitással)A szauna felsö felének használata Két személy egyszerre is használhatja a szauna felsö

felét a lábfej, lábujjak és az alsó lábszár fáradtságának

csökkentésére - mintha a nap sugarának a melege

hatna testünkre (tetszés szerinti idötartam és intenzitás)A szauna alsó és felsö felének A test alsó felének erösítésére. A test erejét, ellenálló

együttes használata                          képességét növeli. (30 percig közepes intenzitással)A sugárzás intenzitásának a beállítása az YC-726 infraszaunában


Alacsony intenzitás: relaxációs zóna - (15, 20, 25)


  1. A Nap sugárzásával azonos hullámhosszú kellemes meleg sugárzás ruhában is élvezhetö
  2. A legkellemesebb a relaxáció hálóingben vagy pizsamában, amikor a szorosabb alsónemü nem zavarja az embert és a kellemes sugárzás beborítja az egész testet


Közepes intenzitás: sétáló zóna - (30, 35)


1.     Ugyanaz a kellemes hatás érhetö el, mint egy 30 perces séta, vagy egy könnyü gimnasztika esetén

2.     Ez az intenzitás ágyban fekvök, különösen idös emberek számára ajánlatos. Szaunázás után célszerü a test végigtörlése nedves törülközövel, ez nagyon jól felfrissítErös intenzitás: jogging zóna - (40, 45, 50)


  1. 30 perc alatt 500-1.200 ml verejték képzödik
  2. Hasonló hatás érhetö el, mint aerobikkal: súlycsökkenést lehet elérni, a szaunázás karcsúsít, az izomzatot átrendezi, az alakot ideálisan átformálja
  3. A szaunázás ugyanúgy fenntartja a test jó kondícióját, mint egy erös testedzés
  4. A legideálisabb testedzö és tisztálkodó eszköz mozgássérültek és ágyban fekvök számára, miután a könnyüszerkezetes berendezés bármilyen ágyra rátéve könnyen müködtethetö.


Az YC-726 fekvö rendszerü infraszauna Az YC-726 tárolása, ha a rendelöben,

felsö félhengere könnyen rácsúsztatható kozmetikai szalonban vagy a lakásban

az alsó félhengerre - könnyü tehát az nem biztosítható számára állandó

elhelyezkedés a szaunában, ill. a kilépés elhelyezés

abból"Sokan közülünk, akik futunk, azt nem abból a célból tesszük, hogy nagy lábizmokat fejlesszünk ki, hanem hogy a szív- és érrendszerünket egészségesen megterheljük. A szauna rendszeres használata hasonló megterhelést jelenthet a szív- és érrendszer számára és ugyanolyan hatékony lehet a kalóriák elégetésében, valamint a szív- és érrendszer megterhelésében, mint a rendszeres testmozgás.

Találat: 2216


Felhasználási feltételek