online kép - Fájl  tube fájl feltöltés file feltöltés - adja hozzá a fájlokat online fedezze fel a legújabb online dokumentumok Kapcsolat
   
 

Letöltheto dokumentumok, programok, törvények, tervezetek, javaslatok, egyéb hasznos információk, receptek - Fájl kiterjesztések - fajltube.com

 

Online dokumentumok - kep
   
kategória
 

Biológia
Filozófia
Gazdaság
Gyógyszer
Irodalom
Menedzsment
Receptek Afrikai konyha Amerikai konyha Desszertek Fácán Finn konyha Hal Hús Ital Kacsa Kenyér Levesek Osztrák konyha Saláták Spanyol konyha Szószok Tészta Vegetáriánus konyha Zöldség élelmiszer
Vegyes

 
 
 
 

 
 

Palacsinta

tészta

Fájl küldése e-mail Esszé Projekt


egyéb tételek

 
Túrógombóc
Aranygaluska
RAKOTT MAKARÓNI
Tejfölös túrós csusza
Rétesek
Zabkasa tejjel (porridge)
Makos guba
Sztrapacska
Élesztős palacsinta
 
 

Palacsinta

   Nyersanyag. 12 palacsintához: 15 dkg sima liszt, 1 tojás, 3,5 dl tej, egy kávéskanál cukor, késhegynyi só. (Ha kétfogásos ebédhez készítjük, kétszeres mennyiség szükséges.

A mennyiség a palacsinta töltés 727h74h étõl is függ, túrós palacsintából kevesebb kell, mint a citromosból.) Sütéshez 8 dkg zsír vagy olaj.

   Készítés: Kétliteres edénybe beletesszük a lisztet, megsózzuk, hozzáadjuk a cukrot.

Az előírt mennyiségnél több cukrot ne tegyünk bele, az erősen édesített palacsinta sütésnél ragad és könnyen ég. A tojásokat a tejjel összehabarjuk, és először csak annyit adunk a liszthez, hogy galuska keménységű legyen a tésztánk és azt simára eldolgozzuk; a többi tojásos tejet rész­letekben adjuk a palacsintatésztához, mindegyik részlettel simává keverjük. A palacsinta tésztája tejszín sűrűségű legyen. Az elkészített palacsintatésztát azonnal sütjük. Ha pihentetjük, rágós lesz, nem omlós. Készíthetjük a palacsintát fele tej és fele szódavízzel is, könnyebb sütni, de tiszta tejjel ízletesebb.


   Kisebb edényben zsírt olvasztunk, ebből kávéskanalanként adagoljuk a palacsintasütőbe.

A zsíros palacsintasütőt fel­forrósítjuk, kis tejmerőkanállal beleöntjük a tésztát, a palacsintasütőt forgatjuk, hogy a híg tészta egyenletesen elterüljön benne; ekkor visszatesszük a tűzre, a megalvadt palacsinta­tészta felületét zsíros kanál hátával megkenjük; amint a pala­csinta felszínén apró kis cseppecskék jelennek meg, a pala­csintát széles késsel megfordítjuk. A megfordított felét körül­belül fele annyi ideig sütjük, mint az elsõ felét.

A palacsintát erős tűzön, gyorsan sütjük, szép aranyszínűre, vigyázzunk, meg ne égjen.

A megsült palacsintát odakészített tányérra emeljük a palacsintaforgató késsel. Amikor a tésztából a palacsintasütőbe merünk, mindig keverjük fel, hogy ne ülepedjen le. Ha a palacsintát a feltüntetett adaggal készítjük; és az első pala­csinta leragad, tiszta papírral töröljük ki a zsírt a palacsinta­sütőből, tegyünk bele egy réteg sót, jól forrósítsuk fel a sóval (a só felhasználható), majd a sót kiöntve, száraz, tiszta papírral újból töröljük ki a sütőt és ezután süssük a palacsintát. A palacsintasütő belsejét nem szabad VIM-mel súrolni, mert akkor mindig leragad a palacsinta benne.

Találat: 3978